klue is not dead

02 december 2005

 

Voddengazet

"Vrouwen in Brussel durven straat niet meer op" schrijft voddengazet Het Laatste Nieuws vandaag. Dat beweert althans Brigitte Grouwels in het bewuste artikel.
Wel, ik woon in Brussel - in Molenbeek sinds kort - ik ben van niks of niemand bang en stap zelfzeker waar ik wil en wanneer ik dat wil. En als er iemand commentaar op mij heeft (wat inderdaad wel eens kan gebeuren) dan krijgt die meteen een passende repliek. Maar daarvoor thuisblijven??

Ik heb zo'n vermoeden dat Brigitte Grouwels maar zelden in de 'probleemwijken' komt, dus ik stel voor dat Brigitte Grouwels ook eens naar de mening vraagt van niet-chichi-madamekes die enkel en alleen maar angstig en gehaast door de hoofdstad lopen om op de Dansaert hun zoveelste paar schoenen te kopen.

Trouwens: alsof werkmannen die 's ochtends in hun wit camionneteke ergens van één of andere Vlaamse polder naar Brussel geshutteled zijn géén commentaar geven op passerende miekes.

Comments:
Ik heb ook zo de indruk dat mensen vooral bang worden om wat ze in de kranten lezen en op het nieuws zien, en niet om hetgeen er in de werkelijkheid gebeurt. En 't zijn idd van die voddengazetten die daarop inspelen. (stond trouwens ook in de berichten op de morgen online vandaag)
Ik ben zelf oorspronkelijk van Mechelen. Als je de kranten (gazet van Antwerpen in dit geval vooral) mag geloven is dat daar een soort chicago met bendeoorlogen en wat nog allemaal waar je 's avonds niet kan buitenkomen zonder overvallen of vermoord te worden, maar in de 25 jaar die ik daar heb rondgelopen heb ik nooit iets noemenswaardigs zien gebeuren. De kranten zouden zich beter eens beginnen bezighouden met dat waarvoor ze eigenlijk bestaan: nieuws brengen, echt nieuws, informatie waar de mensen iets aan hebben, ipv propaganda te voeren voor het vlaams blok (pardon, belang).
 
demagogie veroorzaakt een schrikbeeld, en daar is niemand mee geholpen. Wat evenmin niets vooruit helpt, is de padstelling tussen het klootjes volk dat wel degelijk schrik heeft, het politiek correct denken die schermen met holle dogma's, en daartussen het brakke niemandsland waar de echte problemen te vinden zijn, wat ook de sociale of economische oorzaak mogen zijn. En kan er nu eindelijk eens een stukje verschijnen zonder dat de oude koe die het Vlaams Belang heet er weer wordt bijgehaald. The perfect excuse to sit back and do nothing!
 
ik snap niet wat je met deze commentaar wil zeggen anonymous.
 
Een reactie posten

<< Home

Archives

oktober 2005   november 2005   december 2005  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?